Welkom op de site van Toegankelijk Bloemendaal   Click to listen highlighted text! Welkom op de site van Toegankelijk Bloemendaal

De werkgroep Toegankelijk Bloemendaal organiseerde op 9 februari een workshop over Toegankelijkheid in de Gemeente Bloemendaal.

Leden van de werkgroep Toegankelijk Bloemendaal vertelden uit eigen ervaring welke obstakels zij ervaren in het dagelijks leven aan een divers publiek, waar onder Burgemeester en Wethouders, gemeenteraadsleden en beleidsambtenaren. Positieve maar ook negatieve ervaringen en duidelijke adviezen voor de gemeente.

Een drietal thema’s stonden centraal: de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor “groot en klein “, toegankelijkheid van de winkels en de digitale toegankelijkheid van de gemeente website, in het bijzonder voor inwoners met een visuele beperking. Deze thema’s werden gepresenteerd door de leden van de werkgroep met adviseurs van Ongehinderd, www.ongehinderd.nl en de Gebruiker centraal, www.gebruikercentraal.nl.

Natuurlijk, er is nog veel te doen, maar alle deelnemers aan de workshop pakten de “boodschap” positief op en samen met de gemeente gaat er gewerkt worden aan een centraal meldpunt voor obstakels op de stoep, speelplaatsen voor kinderen met een handicap en toegankelijkheid van openbare gebouwen als de bibliotheek. Ook de digitale toegankelijkheid van de gemeente, al heel goed op orde, kent verbeterpunten.

Aan het einde van de workshop is door wethouder Gamri afscheid genomen van Cees Dedel die ruim 10 jaar actief is geweest voor de werkgroep. En Burgemeester Elbert Roest heeft namens de gemeente Bloemendaal de landelijke Direct Duidelijk-deal ondertekend. De gemeente belooft hiermee dat ze werkt aan heldere communicatie met inwoners.

Een geslaagde en feestelijke middag.

Help Bloemendaal Toegankelijker maken, zodat iedereen mee kan doen.

Wellicht ook interessant:

Ga naar de inhoud Click to listen highlighted text!