Welkom op de site van Toegankelijk Bloemendaal   Click to listen highlighted text! Welkom op de site van Toegankelijk Bloemendaal

Wie zijn wij

Werkgroep Toegankelijk Bloemendaal bestaat uit 7 leden

De werkgroep Toegankelijk Bloemendaal bestaat momenteel uit 7 leden. Een ieder heeft zijn eigen aandachtsgebied maar gezamenlijk streven wij naar een doel: dat iedere inwoner in onze mooie gemeente mee kan doen en niemand buitenspel staat.

Met meedoen bedoelen wij dat iedereen in staat moet kunnen zijn om de publieke voorzieningen te gebruiken, de winkels moet kunnen betreden, gebruik kan maken van het OV, toegankelijke speelfaciliteiten voor kinderen etc.

Het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap welke in 2016 in Nederland in werking is getreden is hierbij het handvat. Het verdrag moet leiden tot een optimale inclusie van mensen met een beperking, precies waar wij als werkgroep naar streven.

Elsa Norde

Elsa Norde

Voorzitter

Een auto-ongeluk heeft mij met de neus op de feiten gedrukt, altijd en overal kunnen lopen was niet meer mogelijk. Dat heeft mij ook leren zien dat er vele plekken in onze directe leefomgeving zijn, die voor mensen met een beperking niet goed toegankelijk zijn. Meer dan 20 jaar heb ik als docent en bestuurder gewerkt in het Hoger Gezondheidszorg Onderwijs, onder andere bij de opleidingen Fysiotherapie en Ergotherapie en dan denk je dat je iets van beperkingen begrijpt. Maar…, toegankelijkheid is zo moeilijk invoelbaar als je alles “gewoon” zelf kunt doen in je dagelijks leven. Toegankelijkheid is echt niet vanzelfsprekend. Daarom spreekt de Werkgroep Toegankelijkheid mij aan, actief werken aan bewustwording en verbetering van toegankelijkheid op diverse terreinen. Ik woon nu twee jaar in de dorpskern Vogelenzang van de Gemeente Bloemendaal. Een prachtige woonomgeving waar op het gebied van Toegankelijkheid nog het nodige te doen is!

Martine Bakker

Martine Bakker

Ik ben woonachtig in de dorpskern van Bennebroek en heb mij 2 jaar geleden aangesloten bij de groep Toegankelijk Bloemendaal. Heb zelf een kleine beperking maar merk in mijn omgeving dat er mede dorpsgenoten wel tegen een aantal dingen aanlopen. Mijn aandacht binnen de groep ligt bij de digitale toegankelijkheid en onderwijs.

Jelle de Vries

Jelle de Vries

Acht jaar geleden werd mijn zoon geboren. Een hele blijde gebeurtenis en voor ons het mooiste mannetje ter wereld, helaas wel met een krasje. Door een zeldzame spierziekte is hij fysiek beperkt in zijn handelen. Hierdoor ging er voor mij een hele nieuwe wereld open. Een “speciale” school, niet mee kunnen doen met de lokale sportclub, ontoegankelijke speeltoestellen etc. Mijn streven is dan ook om alle kinderen met een beperking zoveel mogelijk in staat te stellen om echt mee te doen!

Cees Sieswerda

Cees Sieswerda

Ik ben door een verkeersongeval gehandicapt. Dat verandert je leven wel een beetje. Wat je normaal kon kan je niet meer of met de nodige inspanningen. Mensen willen je helpen bij hetgeen ik zelf kan doen of realiseren zich niet dat dat door hun handelen een obstakel voor mij wordt. Kortom het gaat om bewustwording. Daarom ben ik lid van onze werkgroep, om die bewustwording te verbeteren!

Cees Dedel

Cees Dedel

Ik ben vrijwel blind en ga door het leven met mijn blindengeleidehond. Ik wil mij inzetten om de toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden te bevorderen in fysiek en digitaal opzicht.

Esther Verstraaten

Esther Verstraaten

Waarom zit je bij de groep:
Ik kom uit het Human Resources werkveld met specifieke aandacht voor inclusie. Toegankelijkheid is daar een onderdeel van. Via deelname aan de werkgroep hoop ik op meer bewustwording over zowel fysieke als digitale toegankelijkheid.

Iets over mezelf:
Ik woon sinds 4 jaar in Overveen. Vanuit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk toegankelijkheid is. Het maakt zoveel zelfstandiger. Helaas is het toegankelijkheid nog niet altijd vanzelfsprekend

Marlou Velzenboer

Marlou Velzenboer

Beleidsmedewerker Gemeente Bloemendaal WMO

Ga naar de inhoud Click to listen highlighted text!