Welkom op de site van Toegankelijk Bloemendaal   Click to listen highlighted text! Welkom op de site van Toegankelijk Bloemendaal

Wat doen wij?

De Werkgroep Toegankelijk Bloemendaal is een schakel tussen inwoners en gemeente waar het gaat om toegankelijkheid.

De Werkgroep Toegankelijk Bloemendaal is een schakel tussen inwoners en gemeente waar het gaat om toegankelijkheid.
Via deze website laten we zien wat wij zelf doen en hoe we uw input gebruiken om gemeente Bloemendaal toegankelijk(er) te helpen maken.

Toegankelijkheid begint bij het besef dat er obstakels zijn waardoor mensen moeilijk toegang hebben of zich niet welkom voelen.

De Werkgroep Toegankelijk Bloemendaal werkt aan eraan die obstakels, die toegankelijkheid in de weg staan zichtbaar te maken en op te heffen. Wij doen dat door gerichte acties en adviezen om toegankelijkheid te verbeteren zodat iedereen zich welkom voelt.

Situaties

Alles wat de Werkgroep Toegankelijkheid Bloemendaal doet komt voort uit het VN Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap.
In 2006 stelde de Verenigde Naties het Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap op. Nederland ratificeerde dit verdrag in 2016. Vervolgens maakte Nederland een implementatieplan – Programma VN-verdrag: Onbeperkt meedoen!

Missie

De werkgroep Toegankelijk Bloemendaal heeft als missie onbeperkt meedoen en maatschappelijke toegankelijkheid voor iedereen mogelijk te maken.

Ga naar de inhoud Click to listen highlighted text!