Welkom op de site van Toegankelijk Bloemendaal   Click to listen highlighted text! Welkom op de site van Toegankelijk Bloemendaal

De Werkgroep Toegankelijkheid Bloemendaal heeft de gelegenheid gekregen om onze wensen met betrekking de huisvesting, vervat in de Woonvisie 2023 – 2026, in de gemeente Bloemendaal kenbaar te maken.

De eerste gelegenheid was met een beleidsambtenaar die belast was met het samenstellen van de Woonvisie 2023 – 2026 en een tweede maal tijdens een avond waar belangengroeperingen (Welzijn Bloemendaal, WMO raad, makelaars e.d.) en bewoners van de gemeente Bloemendaal hun wensen met betrekking tot de toekomstige huisvesting in onze gemeente konden uiten. Onze inbreng was en is toegankelijkheid.

Als u de 34 pagina ’s van de Woonvisie 2023 – 2036 doorleest komt het woord toegankelijkheid helaas niet voor. Dat is jammer. Echter in februari van dit jaar hebben wij een workshop mogen geven aan de burgemeester, wethouders, gemeenteraadsleden, beleidsmedewerkers en medewerkers. Dat is heel positief ontvangen en men weet ons te vinden. Wij mochten al een keer adviseren over de toegankelijkheid van een herinrichting van een weg in het centrum van Bloemendaal.

Tevens hebben wij begrepen van een woningbouw vereniging in Bloemendaal dat bij nieuwbouw er toekomstbestendig gebouwd wordt. Een voorbeeld daarvan is het appartementencomplex De Witte Hond in Vogelenzang.

Wellicht ook interessant:

Ga naar de inhoud Click to listen highlighted text!