Welkom op de site van Toegankelijk Bloemendaal   Click to listen highlighted text! Welkom op de site van Toegankelijk Bloemendaal

Verslag door: Cees

In samenwerking met de gemeente Bloemendaal, Veilig Verkeer Nederland en Kerstens de leverancier van onder meer de scootmobielen werd deze middag georganiseerd.. Er was een mooie locatie gevonden, namelijk de gemeenschappelijk ruimte van Aedelbertsberg.

Bij aankomst werd de scootmobiel in ontvangst genomen door de servicedienst van Kerstens voor een technische inspectie. In de gemeenschappelijke ruimte werden wij ontvangen met koffie en gebak. Daarna volgde een soort opfris presentatie van Veilig Verkeer Nederland.

Wat ben je nu als berijder van een scootmobiel, aan welke regels heb je te houden. Rijd je op het trottoir dan ben je voetganger en rijd je op de openbare weg of fietspad dan ben je een fietser. Zo met zijn eigen verkeersspelregels. Na deze duidelijke presentatie werd door Kerstens buiten op het terrein van Wildhoef met wat oefeningen de rijvaardigheid van de deelnemers onder de loep genomen. Onder meer met het nemen van drempels en het achteruit parkeren. Aan het einde de bijeenkomst gaf Kerstens nog tips over het laden van de accu’s en de bandenspanning. Het was een zeer leerzame en leuke middag.

Wellicht ook interessant:

Woonvisie 2023 – 2026

Woonvisie 2023 – 2026

De Werkgroep Toegankelijkheid Bloemendaal heeft de gelegenheid gekregen om onze wensen met betrekking de huisvesting, vervat in de Woonvisie 2023 –...

Lees meer
Ga naar de inhoud Click to listen highlighted text!