Welkom op de site van Toegankelijk Bloemendaal   Click to listen highlighted text! Welkom op de site van Toegankelijk Bloemendaal

Nieuw lid Werkgroep Toegankelijk Bloemendaal

De Werkgroep Toegankelijk Bloemendaal (WTB) wil bevorderen dat de gemeente Bloemendaal toegankelijk is voor iedereen. Toegankelijkheid is meer dan alleen een hoge drempel of stoeprand. Denk ook aan digitale toegankelijkheid, de toegang tot winkels, sportfaciliteiten en publieke gebouwen. De leden van de WTB vertalen de signalen van bewoners richting de gemeente.

Daarnaast zijn wij ook actief met het bewustmaken van de inwoners van toegankelijkheid en wat je er zelf aan kunt bijdragen. Aan alle activiteiten ligt het VN-verdrag handicap ten grondslag.

Hoe je kunt bijdragen:

Ben jij iemand die vanuit persoonlijke- of werk ervaring het nodige weet van toegankelijkheid? Of ken jij iemand in jouw naaste omgeving die ermee te maken heeft en wil je deze kennis en ervaring
graag inzetten om de gemeente Bloemendaal toegankelijker te maken? Dan is de WTB op zoek naar jou!

Overzicht activiteiten

  • vergaderen eens per maand (1,5 uur)
  • organiseren workshops
  • uitvoeren wijkschouws
  • vergroten bewustwording
  • geven van gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente
  • onderhouden contact met gemeente en handhaving
  • actief op diverse social media kanalen
Actie_Bloemendaalseweg_1

Momenteel is de WTB opzoek naar meerdere leden. Geïnteresseerd om bij te dragen aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen?
Schriftelijk reageren kan naar info@toegankelijkbloemendaal.nl. We zoeken dan telefonisch contact en nodigen je daarna uit voor een kennismaking.

Vragen kunnen gesteld worden aan: Esther Verstraaten; 06 – 54 76 12 76.

Wellicht ook interessant:

Ga naar de inhoud Click to listen highlighted text!